Broasca cu ochii rosii: Red eyed tree frog

Originara din padurile neotropicale ale Americii Centrale, are ochisorii de culoare rosu aprins caracteristici speciei si nasul vertical si ingust, spatele este verde cu dungi albastre si galbene si degetele portocalii. Masculii sunt mai mici decat femelele, acestia ating 5 cm, iar femelele 7,6 cm. Puii sunt maronii, pe masura ce cresc se transforma in verde, dar isi pot schimba culoarea daca vor sa se camufleze sau sunt nervosi.

broasca cu ochii rosii

Broasca cu ochii rosii are abdomenul fragil, iar pielea de pe spate este mai dura. Are 3 randuri de pleoape, iar varfurile degetelor sunt adezive pentru catarat, fiind animale arboricole sunt adaptate la sarit si nu la inotat.

Nu sunt otravitoare si se bazeaza strict pe camuflaj pentru protectie. Pe timp de zi, stau nemiscate, isi acopera lateralele colorate cu picioarele, isi baga degetele portocalii sub burtica si isi inchid ochii mari si rosii, astfel sunt complet verzi, indetectabile in vegetatia bogata din padurile neotropicale.

Manaca aproape orice de la greieri, molii, muste, orice fel de insecta, super worms, meal worms si ocazional broaste mici. Pentru pui, recomand greieri mici si musculite.

Este un animal sensibil, asa ca nu o recomand incepatorilor, dar daca va doriti foarte mult  cateva exemplare va recomand sa va documentati foarte bine si sa ii asigurati toate conditiile necesare inainte de a le aduce in terariu.

In captivitate, putem sa tinem mai multe in terariu, dar trebuie sa le oferim suficient spatiu pentru ca daca se sperie sar si se lovesc de tavan si se pot ranii grav, asa ca recomand cat mai inalt cu putinta sa ii faceti terariul (minim 40x40x60), cu o temperatura de 25-28 grade si o umiditate constanta de 70-80%. Monitorizati permanent temperatura si umiditatea pentru ca sunt foarte sensibile si daca e umiditatea scazuta se deshidrateaza usor si mor. Cel mai bine e sa aveti substrat din fibra de nuca de cocos pentru a mentine cat mai bine umiditatea si un pulverizator automat, ele beau apa de pe suprafata frunzelor sau  respira din vaporii de apa din terariu. Cat mai multe plante cu frunze late intre care sa se ascunda, plantele recomand sa fie artificiale pentru ca sunt usor de intretinut si nu mor niciodata. Plante moarte sau frunze ofilite pot imbolnavi broasca cu ochii rosii.

Din cauza umiditatii crescute poate aparea mucegaiul, asa ca recomand un perete sa fie complet din tabla perforata pentru a avea o aerisire cat mai buna.

Dieta trebuie sa fie cat mai variata: gandaci, greieri, muste, super worms, meal worms. Toata hrana trebuie bine pudrata cu calciu si vitamine. E bine sa nu improvizati si sa le oferiti hrana prinsa din natura, gen libelule sau alte insecte despre care nu va documentati inainte.

Verifica daca exista un cod reducere la acest produs pe platforma cupon-reducere.ro