Field spaniel este originar din Marea Britanie, este o rasa rara inrudita cu cocker spaniel, insa nu la fel de populara. A fost crescut pentru vanatoarea de animale mici pentru care este folosit si in prezent.

Field spaniel este un catel mijlociu (are o inaltime de 42,5-45 cm si o greutate de 16-22,5 kg) cu un corp indesat, musculos, capul este mare cu urechi lungi plecate, ochisorii mici si ageri, este foarte atent la tot ce se intampla in jurul lui, unii crescatori prefera sa ii taie coada. Blanita este de lungime medie, insa mai lunga pe membre si abdomen, are un guler bogat, poate sa fie de culoare neagra, roscata, crem, cat si combinatii ale acestora, se accepta si cu o pata alba pe gat.

Field spaniel este un catel afectuos cu familia si copii, foarte inteligent se dreseaza usor, ar face orice sa isi multumeasca stapanul. Alearga si se joaca foarte mult, timp in care este foarte “vorbaret” si face foarte multa galagie. Va recomand cat mai multe exercitii impreuna si cat mai multa socialiare cu alti caini, plimbari lungi in natura, langa un rau sau un lac pentru ca ii place la nebunie sa se balaceasca si sa inoate in cautarea vanatului. Il recomand vanatorilor care practica acest sport pentru ca are nevoie sa isi manifeste instinctele. Are un simt olfactiv foarte dezvoltat si isi ia slujba foarte in serios, poate sa fie un partener foarte eficient pe teren.