Din punct de vedere al dietei, broastele testoase se impart in 3 categorii: carnivore, vegetariene si omnivore.

Hrana broastelor testoase carnivore

Daca vreti sa aveti o broasca cat mai activa, sanatoasa si  fericita trebuie sa o hraniti cat mai diversificat. Va recomand carne de origine animala (evitati porcul), cea mai buna fiind inima de vita fiarta, pesti vii pe care sa ii alerge prin acvariu, specii comestibile de melci, superworms si rame rosii, hrana umeda de caini si pisici, puii de soarece nou nascuti, diferite specii de gandaci achizitionati de la crescatori specializati, broaste, greieri si lacuste. Ocazional le mai puteti oferi si frunze de salata verde bine spalata. Mare atentie cand le faceti curat pentru ca sunt atat de lacome incat va vor ataca degetele.

Cat sunt pui se hranesc de 2 ori pe zi cu o cantitate suficienta cat sa o consume intr-un minut, excesul de hrana se indeparteaza pentru ca va altera calitatea apei. Juvenilii se hranesc o data pe zi, iar adulti la interval de 2-3 zile in functie de apetitul fiecarui exemplar. Nu exagerati cu hrana pentru ca nu vor creste peste noapte, ba mai mult riscati sa se constipe.

Daca nu puteti sa le variati prea mult hrana va recomand suplimente de calciu si vitamine sub diferite forme pe care le cumparati de la pet-shop.

Sunt pradatori foarte lacomi care devoreaza orice misca, asa ca e datoria voastra sa le asigurati o hrana cat mai proaspata si diversificata.

 

Hrana broastelor testoase vegetariene

Initial am vrut sa scriu “hrana broastelor testoase ierbivore”, insa aceste broscute consuma o paleta foarte bogata de alimente nu doar verdeturi. Va recomand: legume (salata verde este de baza, morcovi si cartofi taiati foarte marunt, frunze de varza si spanac, rosii si castraveti bogati in apa, cat si dovlecel curatat de coaja si boabe de mazare verde), fructe (in special cele rosii cum ar fi ciresi, visini, capsuni, zmeura sau struguri, cat si orice fruct dulce si foarte copt, dar proaspat nu in stare de fermentatie sau putrefactie), ierburi (trifoi,lucerna, frunze de papadie). Din experienta personala am constatat ca le place mult branza si cascavalul, dar nu va recomand sa le oferiti prea des, ci doar drept delicatesa.

Aceste broaste testoase sunt mult mai active, asa ca vor consuma o cantitate mai mare de hrana, plus un supliment de calciu si vitamine daca nu reusiti sa diversificati prea mult hrana.

Hrana trebuie administrata o data pe zi si intr-o cantitate suficienta cat sa o consume repede. Cand vedeti ca broscutele nu mai sunt interesate de hrana trebuie sa indepartati resturile si sa mentineti terariul cat mai curat.

Hrana broastelor testoase omnivore: combinatie intre cele doua.